De pracht van paardenstallen

Dierenliefhebber en op zoek naar een bijgebouw met standing? Paardenstallen vormen een mooie meerwaarde voor uw landelijk vastgoed.

Paardenstallen als luxe kenmerk bij uw vastgoed

Uiteraard ogen paardenstallen heel idyllisch bij een villa in landelijke stijl, een grote boerderij of exclusieve hoeve. Maar ze passen ook perfect bij andere stijlen, zolang het perceel grond maar voldoende ruim is. Wanneer de woning bovendien gelegen is in een landelijke omgeving met aanpalende weides komen de paardenstallen maximaal tot hun recht. Een exclusieve paardeneigendom is de droom van elke paardenliefhebber. Maar ook hippische ondernemers hebben sterke interesse in het exclusieve paardenvastgoed. De prijs van de paardenstallen is onder meer afhankelijk van de omvang, de materiaalkeuze en de uitrusting. Op Luxevastgoed vindt u een exclusief aanbod villa’s te koop met paardenstallen.

Een buitenstal of binnenstal als paardenstal

Bij het plaatsten van paardenstallen heeft men keuze aan verschillende uitvoeringen. De paardenstal kan een buitenstal zijn waarbij het paard zijn hoofd door het stalluik naar buiten kan steken. De paardenstal kan ook een binnenstal zijn waarbij de paardenboxen uitkomen op een gangpad in de stal. De paardenboxen dienen steeds sterk en duurzaam gebouwd zijn. Maar er bestaan ook paardenstallen die beide voordelen combineren waarbij de paardenboxen in de binnenstal voorzien zijn van stalluiken naar buiten. Een buitenstal wordt bij voorkeur voorzien van een ruim overstekend afdak zodat het pad voor de stal ook in de winter goed begaanbaar blijft. Zaken om rekening mee te houden wanneer u op zoek bent naar villa’s met paardenstallen te koop.

Staldeuren en stalluiken voor het welzijn van uw paarden

Voor de staldeuren van de paardenstal kunnen zowel schuifdeuren als draaideuren gebruikt worden. Schuifdeuren hebben als voordeel dat ze ruimtebesparend zijn, daarnaast kan het openen en dichten van de deuren ook niet bemoeilijkt worden door het paard. Aangezien paarden slimme en sterke dieren zijn, dienen de deuren stevig en goed vergrendeld te zijn, zodat de paarden de schuifdeuren niet kunnen openen. Daarnaast kunnen paardenstallen ook voorzien worden van stalluiken. Zo kan het paard even naar buiten kijken en worden de stallen voorzien van verse lucht. Met een stalluik voelen de paarden zich dus doorgaans beter in hun vel. Niet onbelangrijk wanneer u een villa te koop zoekt met paardenstallen.

Absolute vereisten voor paardenstallen bij uw villa

Paardenstallen en paardenboxen dienen uiteraard voorzien te zijn van voldoende drinkbakken, likstenen en voederbakken met een ruif, daarnaast dienen ze ook voldoende ruim te zijn. De mogelijkheid tot beweging schept zowel fysische als psychische rust, ook bij paarden. Afstanden van 3 meter breed op 3 meter lang op 3 meter hoog zijn minima voor een paard. Met verwijderbare tussenwanden kunnen de paardenboxen eenvoudig en snel omgebouwd worden tot een ruimere kraamstal. Bij de bouw van de paardenstallen dient uiteraard elektriciteit, verlichting, en watertoevoer voorzien te worden. De vloer kan uitgerust worden met rubbermatten, dient verhard te zijn en licht af te lopen naar een afvoerputje. Zo kunnen paardenstallen droog en proper gehouden worden. Bij houten paardenstallen worden de planken voorzien van dubbele tandgroef zodat deze winddicht zijn en het insijpelen van slagregen kan vermeden worden. Naast het stallen van paarden dient de paardenstal ook voor het opbergen van alle bijhorende materialen zoals voeding en verzorging voor de paarden, alsook zadels en meer. Met een voorraadkamer en zadelkamer zijn de paardenstallen goed uitgerust.

Een paardenstal waar uw paard zich goed voelt

Met enkele aanpassingen kunnen paardenstallen zo gebouwd worden dat de paarden zich er optimaal in hun vel kunnen voelen. Zorg daarom voor tochtvrije paardenstallen met een constante temperatuur van 10 tot 15 graden. Met voldoende natuurlijke lichtinval en frisse lucht gaan paarden zich beter voelen. Wanneer ze ook naar buiten kunnen kijken, gaan ze zich minder snel vervelen. Daarnaast wordt bij de bouw van de paardenstallingen best rekening gehouden met de mogelijkheid tot beweging en sociaal contact met soortgenoten. Door te kiezen voor brede kettingen of banden in plaats van voor staldeuren kunnen de paarden met elkaar in contact treden wanneer ze daar behoefte aan hebben.

Kwalitatieve paardenstallen afgewerkt of op maat van uw vastgoed

De kwaliteit van de paardenstallen wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de gebruikte materialen. Deze dienen voorzien te zijn op de paardenkracht zodat de paarden niet kunnen uitbreken. Stenen en eik vormen hierbij vaak een solide combinatie, samen met ijzer voor de afwerkingen. Wanneer u overweegt om nieuwe paardenstallen bij uw villa te bouwen, is het van belang om rekening te houden met de verplichtingen voor een bouwvergunning. Bij het plaatsen van nieuwe paardenstallen is er zowel keuze uit kant-en-klare afgewerkte versies als op maat gebouwde stallen.

  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA